Voorloopleuningen verplicht per 1-1-18

Per 1 januari 2018 gelden nieuwe regels voor de opbouw van een rolsteiger. Deze nieuwe regelgeving geldt ook voor rolsteigers die voor deze datum zijn aangeschaft. We leggen hier uit wat deze nieuwe regelgeving inhoudt en hoe je je bestaande rolsteiger eenvoudig kunt upgraden zodat deze voldoet aan de nieuwe regelgeving.

Volgens de nieuwe regelgeving mag een werkplatform pas worden geplaatst nadat er rondom een leuning op heuphoogte is aangebracht voor dat platform. Dit is niet uit te voeren met de traditionele systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van horizontaal en diagonaalschoren omdat deze eenvoudigweg te hoog moeten worden geplaatst.

Om aan de nieuwe eisen te voldoen heeft ASC speciale voorloopleuningen ontwikkeld. Deze voorloopleuningen worden gebruikt ter vervanging van de horizontaal en diagonaal schoren. Bij een vrijstaande rolsteiger heb je minimaal 2 voorloopleuningen nodig, aan elke lange zijde 1. Bij een rolsteiger die (met minder dan 15 cm ruimte) tegen de gevel aan geplaatst wordt, is 1 voorloopleuning voldoende. Telkens als een nieuw platform moet worden geplaatst worden eerst deze voorloopleuningen aangebracht.

Nieuwe gebruikershandleiding per 1-1-2018 van de ASC Rolsteiger met AGS: ASC Rolsteiger 135 met AGS (voorloopleuning) PDF verplichte opbouw per 1-1-2018

Alle omtrent rolsteigers en de wetgeving vind u terug in het A-Blad-Rolsteiger 2017 PDF

ASC Group heeft 3 voorloopleuningen ontwikkelt:

  • ASC AGS (vervanging van uw schoren, hiermee kunt u dus direct doorbouwen).
  • ASC AGS XS, extra licht (vervanging van uw schoren, hiermee kunt u dus direct doorbouwen).
  • ASC X-Frame (geen vervanging van uw schoren, enkel een voorloopleuning, u kunt hierop niet doorbouwen).

 

Bekijk hieronder de instructievideo’s van de ASC voorloopleuningen. Alle voorloopleuningen zijn verkrijgbaar bij uw ASC dealer. Neemt u bij vragen contact met ons op.

 

 

Instructie video’s